درخشش دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری‌ از زمینه‌های تخصصی و به‌صورت کلی معرفی این دانشگاه به‌عنوان دومین دانشگاه معتبر ایران، حاکی از پیشتازی و تأثیر مستمر واحدهای این دانشگاه در سراسر کشور است.

به نقل از خبرگزاری آنا، ویرایش رتبه‌بندی سال ۲۰۲۰ یو اس نیوز که بر اساس ارزیابی عملکرد پژوهشی و شهرت و اعتبار دانشگاه‌ها انجام شده است، منتشر شد؛ در این گزارش رتبه ۱۵۰۰ دانشگاه ممتاز جهان را می‌توان در تقسیمات مختلف جغرافیایی و رشته‌های موضوعی گوناگون در جداول رتبه‌بندی مشاهده کرد. حضور ۳۵ دانشگاه ایرانی در ویرایش جدید نیز از نکات قابل توجه این رتبه‌بندی به شمار می‌رود.

یو اس نیوز برای ششمین بار ویرایش جدید ۲۰۲۰ رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را به‌منظور معرفی مؤسسات برتر علمی و آکادمیک منتشر کرده است. این نظام رتبه‌بندی با توجه به شهرتی جهانی که در سال‌های اخیر پیدا کرده موجب محک زدن دانشجویان از دانشگاه‌های مختلف جهان می‌شود.

ویرایش سال ۲۰۲۰ یو اس نیوز شامل ۸۱ کشور جهان است؛ این در حالی است که ویرایش سال گذشته با حضور ۷۵ کشور صورت گرفته بود. آمریکا با ۲۴۹ دانشگاه در جمع ۱۵۰۰ دانشگاه برتر کانون بیشترین دانشگاه‌های برتر جهان است. تعداد دانشگاه‌های برتر چین ۱۸۸، انگلستان ۸۶، ژاپن ۸۲، و آلمان ۶۶ دانشگاه است.

حضور ۳۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران بین ۱۵۰۰ دانشگاه معتبر جهان نیز حکایت از پیشرفت مطلوب دانشگاه‌ها نسبت به سال گذشته دارد. ویرایش ۲۰۱۹ یو اس نیوز از حضور ۲۱ دانشگاه ایرانی بین معتبرترین‌های جهان گزارش می‌دهد.

براساس ویرایش ۲۰۲۰ یو اس نیوز رتبه‌های ۱ تا ۵ این نظام ارزشیابی در اختیار دانشگاه‌های ایالات متحده و انگلیس است. دانشگاه هاروارد به‌عنوان دانشگاه تراز و معیار با کسب امتیاز کامل ۱۰۰، دانشگاه ماساچوست(MIT) با کسب امتیاز ۹۸/۴ ، دانشگاه استنفورد با کسب امتیاز ۹۴/۹، دانشگاه برکلی با امتیاز ۹۰/۳ و دانشگاه آکسفورد به‌عنوان نماینده بریتانیا با کسب امتیاز ۸۷/۲ به ترتیب رتبه‌های نخست تا پنجم را به خود اختصاص داده‌اند.